AK Parti Eskişehir'e 70 milyarlık yatırım yaptı

Albayrak,  Eskişehir’e AK Parti hükumetleri tarafından son 20 yılda yapılan yatırım ve destek tutarının yaklaşık 70 milyar TL olduğunu aktardı.

13 Eylül 2024 Cuma 13:30
AK Parti Eskişehir'e 70 milyarlık yatırım yaptı

“Türkiye Buluşmaları” kapsamında Genel Başkan Vekili Efkan Ala’nın ve milletvekillerinin katılımıyla Eskişehir'de düzenlenen programda konuşan AK Parti İl Başkanı Gürhan Albayrak,  Eskişehir’e AK Parti hükümetleri tarafından son 20 yılda yapılan yatırım ve destek tutarının yaklaşık 70 milyar TL olduğunu aktardı.

Yatırımları özetleyen Albayrak, bunları şöyle sıraladı: “Adalet Sarayı, Şehir Hastanesi, Yunus Emre Devlet Hastanesi, Yüksek Hızlı Tren, 33 bin kişilik stadyum, Çevre yolu üzerindeki bat-çıklar, onlarca restorasyon projesi, kamu binalarının yenilenmesi, 15 bin depreme dayanıklı konut, sayesinde tek bir öğrencimizin açıkta kalmadığı 20 bin kapasiteli KYK yurtları… Hükümetin yatırımlara durmaksızın devam ettiğini ifade eden Albayrak, şunları söyledi: “2024 – 2025 yılı için 16 ayrı okul, 287 derslik bu dönem ilimize kazandırıldı. TOKİ tarafından yapımı tamamlanan Odunpazarı ilçemiz Mamuca mevkiindeki 3109 adet konutta anahtar teslim törenleri devam ediyor. Mihalıççık’ta 142, Beylikova’da 189, İnönü’de 126 konut da hemen hemen tamamlanmak üzere.”

SANAYİ FİRMASI 98'DEN 909'A YÜKSELDİ

Bir sanayici olarak, 2000’li yıllarda Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firma sayısının 98 iken günümüzde EOSB’de bulunan fabrika sayısının 909’a yükseldiğini ve 629 fabrikanın üretim halinde olduğunu belirten Albayrak, “Yaklaşık 50 bin çalışanıyla EOSB geçtiğimiz yıl 4,2 milyar dolarlık ihracat ile 81 il arasında 12. sırada yer aldı. Şu tablo her şeyi apaçık anlatıyor ve ne kadar gurur duysak azdır.” şeklinde konuştu.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.