Memurun parası simit peynire yetmiyor

Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, “Memur, simit, peynir, çay bile alamıyor, bu geçinemediğimizin en basit bir örneğidir.” dedi.

27 Ağustos 2024 Salı 12:34
Memurun parası simit peynire yetmiyor

Başkan Köksal’ın açıklaması şöyle:

Bir simit 12 lira yanında gösterişli duran üçgenimsi markalı simitin yol arkadaşı peynir 12 lira olmuş, evet yanlış duymadınız! Tam 12 lira… Üçgen peynir! Çayı hiç hesaba katamıyoruz bir bardak çayın fiyatı bulunduğu mekana göre 10 liradan, 50 liraya kadar çıkmaktadır. Bunun adı hayat pahalılığı mı?  Geçim sıkıntısı mı? Memur, emekli asgari ücretlinin son hali mi? Denetimsizlik mi? Arsızlık mı? Sokağın vurdumduymaz tavırları mı? Bu soruların cevabı yok maalesef.

CEBİMİZDEKİ 20 LİRA İLE SİMİT PEYNİR ALINAMIYOR!

Ülkenin geldiği hali görmezden gelen gruplar hâlâ memurun düştüğü geçim derdini görmüyor. Geçim sıkıntısı yetmiyormuş gibi bazı esnafın da gözü dönmüş, ufacık peynir parçası 12 lira olmuş, sözün bittiği yerdeyiz. Köylüde sütün litresi kaç para? Birileri yolunu bulacak diye serbest piyasa kardeşim diye istediğiniz hak edilmeyen fiyata ürün mü satılır! Ekonomi bozuk olabilir ama haksız kazanç elde edenlere göz yumanlar için vay halinize! Simit peynir çay memurlarımızın geçinemediğinin en basit bir örneğidir.

MEMURUN SIRTINA BASARAK EKONOMİ DÜZELMEZ

Eskişehir’de ev sahipleri Emek’te kira 20 bin lira, Çankaya Ihlamurkent, Vadişehir ve Batıkent 35 bin lira istiyorlar ve o fiyatlara kiraya veriyorlar. Diğer lüks mahalleleri sayamıyorum. Memura ödenen ücretler çok garip. Memurun sırtından kurban kesme ile ekonomi düzelmez, dayanılması güç bir ekonomik baskı altında yaşıyoruz acil memura destek paketi açıklaması lazım. Bütün zorluklara rağmen, vatanı için görevini özveriyle yapan memurlarımızın maaşları yaklaşık 2 kat artmalı ve piyasa bozgunculara en kısa zamanda önlem alınmalıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.