Eskişehir rallisini kazanan belli oldu

  Eskişehir Otomobil Spor Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası beşinci ayağı Odunpazarı ESOK Rally, büyük heyecana sahne olurken Eskişehirli pilot Buğra Banaz tüm rakiplerini geride bırakarak birinci olarak kupayı kaldırdı. 

16 Eylül 2024 Pazartesi 11:30
Eskişehir rallisini kazanan belli oldu

 

  Eskişehir Otomobil Spor Kulübü (ESOK) tarafından düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası beşinci ayağı Odunpazarı ESOK Rally, büyük heyecana sahne olurken Eskişehirli pilot Buğra Banaz tüm rakiplerini geride bırakarak birinci olarak kupayı kaldırdı. 

DESTEK VERDİLER

Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi Eskişehir Orman Genel müdürlüğü desteği, Odunpazarı Belediyesi, KYK yapı kimyasalları,  ETİ, Es Park, Skoda Banaz otomativ,  Spor Toto, ICRYPEX, Petrol Ofisi Maxima, Remed Assistance, Salados, Fora Araç Takip, Power App, Nova Vista Deluxe, sponsorluğunda  düzenlendi.

3 GÜN SÜRDÜ

13 Eylül Cuma günü saat Odunpazarı Meydanı’ndaki start seremonisi ile başlayan  Rallinin ilk günü Eskişehir Kent Ormanı’ndaki seyirci özel etabı yapıldı.  Rallinin ikinci günü Petrol Ofisi Maxima (Uluçayır), Remed Assistance (Yukarı Ilıca) ve Espark (Kirazlıçeşme) etapları ikişer geçilmesinden oluştu. Pazar günü ise  KYK Yapı Kimyasalları (Yukarı Kalabak) ve Banaz (İdris Yayla) etaplarının ikişer kez geçilmesinin ardından, ralli Espark önünde düzenlenecek ödül töreni ile son buldu.

BUĞRA KUPAYI KALDIRDI 

3 yıl aradan sonra ETİ sponsorluğunda yarışlara katılan Eskişehirli pilot Buğra Banaz ile Gürol Onur Ahıskalı ikilisi büyük başarı elde etti. Üç gün boyunca 11 özel etapta 59 ekibin mücadele ettiği zorlu ralli, Parkur Racing adına Hyundai i20 N Rally2 ile yarışan Kerem Kazaz-Corentin Silvestre ekibinin birinciliği ile sona erdi. Finiş podyumuna ikinci olarak Toksport WRT adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Buğra Banaz-Onur Ahıskalı ve üçüncü olarak da yine Skoda ile Volkan Işık-Levent Gür ekibi çıktılar. Ancak Kazaz, son etapta fodepar yaptığı tespit edilince 10 saniye ceza alarak 1.2 saniye ile ikinciliğe geriledi ve Buğra Banaz birinciliğe uzandı.

30 toplam puanla Eskişehir rallisinin birincisi olmayı başardı. Kerem Kazaz& Corentın Sılverstre ikilisi isse 21 puanla ikinci, Volkan Işık&Levent Gür ikilisi ise 17 puanla 3. Olmayı başardı.

2. OLDULAR

Öte yandan TOSFED ralli kupasında Eskişehirli pilotlar Evren Olcay&Yenal Kaya ikilisi ise Genel klasmanda3., kendi gruplarında ikinci olarak kupa almayı başardı.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Eskişehir İl Temsilcisi Nevzat Aslan bu önemli yarışta kendilerine destek olan sponsorlara teşekkür ederken, başka Buğra Banaz, Evren Olcay, Yenal Kaya, Onur Sırımoğlu ve Kerem Deveci olmak üzere tüm sporcuları da tebrik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.