Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı, YaşamHak projesi kapsamında ücretsiz hukuki ve psikolojik desteğin yanı sıra bazı illerde şiddet mağduru kadınlara istihdam, çocuklarına da eğitim bursu sağlanmaya devam ediyor. Bugüne kadar 126 protokol imzalayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığı, 127’inci protokolü Gümüşhane Barosu, 128'nci protokolü Erzurum Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası, 129’uncu protokolü Kars Mali Müşavirler Odası, 130’uncu protokolü de Kars Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladı.
CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, YaşamHak Projesi kapsamında imzalanan protokollere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Nazlıaka, “İktidara geldiğimizde kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini durdurmaya kararlıyız. İktidarımızda ilk 24 saat içerisinde İstanbul Sözleşmesi’ni uygulamaya koyarak kadınların can güvenliğini teminat altına alacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre 109 gün sonra seçimler olacak ve iktidara geleceğiz. O güne kadar mücadelemiz devam edecek. Tek bir kız kardeşimizin dahi kirpiği yere düşmesin diye mücadele edeceğiz” dedi.
YaşamHak projesi kapsamında kadına yönelik şiddeti bitirme hedefiyle 81 ili ve 413 ilçeyi karış karış dolaşan Nazlıaka, “YaşamHak otobüsümüzle il il, ilçe ilçe dolaşıyoruz. 3 yıldır yollardayız. Dünyanın çevresinde üç tur atacak kadar yol aldık. Gittiğimiz her il ve ilçede önceliğimiz yaşamdan koparılan kadınların ailelerini ziyaret etmek. Acıyı ortaklaştırarak, dayanışmayı büyütüyoruz. Gittiğimiz her yerde şiddet mağduru bütün kız kardeşlerimize seslenerek, '444 82 85 numaralı hattımızdan bize 7/24 ulaşabilirsiniz' çağrısı yapıyoruz. Projemiz kapsamında bugüne kadar binlerce kadının hayatına bire bir dokunduk. Şiddet gören kız kardeşlerimizin ve ailelerinin karakollarda, savcılıklarda, hastanelerde, adliyelerde yanlarında olduk. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet davalarını takip ediyoruz” ifadelerini kaydetti.
PROTOKOLLERLER DAYANIŞMAYI BÜYÜTÜYORUZ
Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerinin Türkiye’nin en önemli sorunlarından biri olduğunun altını çizen Nazlıaka, “Şiddetin önüne geçebilmek için dayanışmayı büyütmeyi çok önemsiyoruz. Kurum ve kuruluşları yanımızda görmek hepimize umut ve güç veriyor. Bize ulaşan şiddet mağduru kadınlara ücretsiz hukuki ve psikolojik destek, bazı illerde iş ve çocuklarına burs hizmeti sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz tarafından yönetilen il, ilçe ve beldelerde ücretsiz barınma ihtiyaçlarını karşılıyoruz” dedi.
TELEFONUN DİĞER UCUNDAYIZ
Telefon hattının yanı sıra YaşamHak telefon uygulaması üzerinden de hizmet verdiklerini belirten Nazlıaka, şunları söyledi:
“Uygulama ile şiddet gören kadınlarla iletişim kuruyoruz. En yakın mesafedeki kadın kolları yöneticilerimizin bağlantı kurmalarını sağlıyoruz. Gerektiğinde kolluk kuvvetlerini harekete geçiriyoruz. Ayrıca kendini güvende hissetmeyen kadınlara da destek oluyoruz. Toplu taşımada, sokak lambasının yeterli olmadığı bir yerde ya da yalnız yürürken tedirgin olan tüm kadınlara bir telefon uzaklığındayız. Kendini güvende hissetmeyen tüm kadınlara buradan tekrar çağrı yapıyorum: güvende hissetmediğiniz her yerde telefonun diğer ucundan size destek olacağız. Bir olumsuzluk yaşandığında kolluk kuvveti ile doğrudan iletişime geçerek, can ve mal güvenliğinizin sağlanmasını temin edeceğiz.”