Değişim Kurultayı için Eskişehir'den gittiler

Eskişehir'de CHP'nin önde gelen isimleri İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı için Sivas'ta buluştu.

06 Eylül 2024 Cuma 15:04
Değişim Kurultayı için Eskişehir'den gittiler

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP), sembolik açılışını Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümü nedeniyle 4 Eylül’de Sivas’ta yaptığı Tüzük Kurultayı bugün resmen başladı. Genel Başkan Özgür Özel’in açılış konuşması sonrası kurultay basına kapalı olarak devam ediyor.

Kurultay hakkında görüşlerini açıklayan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Partimizin iktidar programına dönüşecek olan parti programımızı güçlendirmek adına önemli bir adım atıyoruz. Milletimizin beklentilerine cevap veren güçlü bir tüzük ve programla Türkiye'yi daha özgür, daha adil ve daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız." şeklinde konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 47 yıl sonra Türkiye’nin birinci partisi olduğunu belirten Kurt, "Değişim süreci devam ediyor. Örgütün ve tabanın talepleri var. Partimizin tüm tarihsel birikimine, demokratik geleneğine sahip çıkacağız. Partimizin öz gücü olan örgütümüzün taleplerinin tüzüğe güçlü bir şekilde yansıması için mücadele edeceğiz." dedi.

Yerel seçimlerden Türkiye’nin birinci partisi olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Türkiye’nin değişimi için de öncü olacağına inandıklarını belirten Başkan Kazım Kurt, "Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in dediği gibi; Türkiye’nin bir çaresi var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Birlik beraberlik içinde başlayan bu önemli kurultayımızın başarılı geçmesini diliyorum." diye konuştu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.