Eskişehir Gündüzlere müjde

DSİ'den Eskişehir Tarımına Büyük Katkı: Tepebaşı Gündüzler Barajı ile 12.020 Dekar Arazi Sulanacak

16 Eylül 2024 Pazartesi 10:29
Eskişehir Gündüzlere müjde

DSİ'den Eskişehir Tarımına Büyük Katkı: Tepebaşı Gündüzler Barajı ile 12.020 Dekar Arazi Sulanacak

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla su kaynaklarını koruma, yönetme ve geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. Tarımsal verimliliği artırmak, modern sulama yöntemlerini yaygınlaştırmak ve taşkın risklerine karşı önlem almak amacıyla yürütülen projeler kapsamında, Eskişehir'deki Tepebaşı Gündüzler Barajı'nda önemli bir aşama kaydedildi.

DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, "Su, hayatın ve kalkınmanın merkezinde yer alıyor. Sulama projelerimizle, tarımda verim artışı sağlıyor, üretim çeşitliliğini artırıyor ve çiftçimizin gelirine katkı sunuyoruz" dedi. Balta, DSİ'nin modern sulama projeleriyle kırsal kalkınmayı desteklediğini, yoksulluğun azalmasına katkıda bulunduğunu ve göçü önlemeye yardımcı olduğunu vurguladı.

Tepebaşı Gündüzler Barajı Tamamlandı

Eskişehir'deki Tepebaşı Gündüzler Barajı'nın tamamlandığını belirten Balta, "Temelden yüksekliği 65 metre olan ve 8,3 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip baraj, 12.020 dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak" diye konuştu. Proje sayesinde Eskişehirli çiftçilere büyük bir fayda sağlanacağını ifade eden Balta, barajın verimli topraklara bereket getirdiğini belirtti.

Su Tasarrufuna Önem Veriliyor

Balta, DSİ'nin su tasarrufu sağlama hedefi doğrultusunda modern sulama sistemlerinin yaygınlaştırılmasına da büyük önem verdiklerini dile getirdi. "Tarım arazilerinin suya kavuşması ve suyun verimli kullanılması için kararlılıkla çalışıyoruz. Eskişehirli çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" diyerek konuşmasını tamamladı.

Tepebaşı Gündüzler Barajı’nın tamamlanması, Eskişehir ve çevresindeki tarım arazileri için büyük bir katkı sağlayarak, bölgedeki tarımsal üretimin artırılmasına ve çiftçilerin ekonomik kalkınmasına önemli bir destek sunacak.

Son Güncelleme: 16.09.2024 10:30
Anahtar Kelimeler:
Gündüzler Barajı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.