Eskişehir'de çeşme suları kokuyor

ESKİ'den çeşmelerden gelen koku için açıklama yapıldı.

13 Eylül 2024 Cuma 17:09
Eskişehir'de çeşme suları kokuyor

ESKİ'den çeşmelerden gelen koku için açıklama yapıldı. Açıklama şöyle; "Değerli Eskişehirliler, yerel basında "Musluk suyu kokuyor mu?" başlıklı çıkan haberlerle ilgili ESKİ Genel Müdürlüğümüz tarafından açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamayı siz değerli hemşehrilerimizle paylaşıyoruz: "Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Porsuk Baraj Gölü üzerinde su kaynaklarında yaşayan, genellikle yeşil renkte olan mikroskobik bitki türü alglerin aşırı çoğaldığı gözlemlenmiştir. Tarımsal sulama için baraj kapaklarının açılmasıyla suyun daha hızlı gelerek havalanma süresinin kısalması da geçici kokuya sebep olmuştur.

Bu çerçevede ESKİ Genel Müdürlüğümüzce aktif karbon uygulaması artırılarak koku giderimi çalışması yapılmaktadır. Kurumumuza ait akredite laboratuarımızda şehrin her noktasından alınan su numunelerinin analizi düzenli olarak yapılarak takip edilmektedir. Çeşmeden akan suyun kullanılmasında herhangi bir sakınca bulunmamakta olup, en kısa süre de koku maruziyeti giderilmiş olacaktır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.