Milyonlarca Memur görmezden mi gelinecek!

  Eğitim Hak-Sen Eskişehir İl Başkanı Mehmet Turan Ayrancı Eskişehir AK PARTİ Milletvekillerine seslendi

22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:12
Milyonlarca Memur  görmezden mi gelinecek!

 

Eğitim Hak-Sen Eskişehir İl Başkanı Mehmet Turan Ayrancı Eskişehir AK PARTİ Milletvekillerine seslendi : Anayasa Mahkemesi ve Danıştay'ın kararlarının yanısıra Memursen, Kesk ve Kamusen üyesi olmayan, milyonlarca Memuru görmezden mi gelinecek! Memurdan ve adaletten yana olduğunuzu görmek istiyoruz !!!...”

Ayrancı’nın açıklamalarına şöyle devam etti:

%1 sendika barajının Danıştay 12. Dairesi tarafından iptal edilmesinin ardından, %2 sendika barajının da Anayasa’ya aykırı görülerek Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesi üzerine yetkili konfederasyon ve ortağının arzusu ve çabasıyla TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulan, salı günü TBMM’de görüşülecek ve kabulü halinde %1 sendika barajını getirecek olan kanun teklifinin, tüm sendika üyesi çalışanların toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanmasını sağlayacak biçimde yeniden düzenlenmesi için Eskişehir Milletvekilleri Sayın Ayşen GÜRCAN, Sayın Fatih DÖNMEZ, Sayın İdris Nebi HATİPOĞLU’na sesleniyoruz. Daha önce Danıştay ve Anayasa Mahkemesinin ” Sendikalar arasında ayrıma yol açılması, açıkça sendikal özgürlüğe bir müdahale oluşturarak sendikaların kuruluş amaçlarının gerçekleştirilmesini önleyici şekilde üye kaybına sebebiyet verecek nitelik taşıdığı gibi, aynı hizmet kolunda çalışıp aynı işi yapan sendika üyesi kamu görevlileri arasında, sadece farklı sendikalara üye olmaları nedeniyle eşitsizlik yaratması itibarıyla çalışma barışını da olumsuz yönde etkileyeceğinden, dava konusu düzenlemede mevzuata ve hukuka uygunluk bulunmamaktadır.  

Gerekçeleri ile yürütmesini durdurduğu bu uygulamanın Meclisimizde yeniden kabul edilse dahi hem Danıştay’ın hem de AYM’nin kararları ile tescillenmiş bu hukuka aykırılığın yeniden iptal edileceği gün gibi açıktır.Sırf baraj koyulduğu için tamamıyla iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesi tüm memurları yine hayal kırıklığına uğratacak ve ekonomik hak kayıplarına neden olacaktır. Tüm bu nedenlerle bu teklifin yeniden mecliste kabul edilmesine müsade etmeyerek memurdan ve hukuktan yana olduğunuzu görmek istiyoruz.”

Son Güncelleme: 22.07.2024 11:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.