Beylikova'da termal atak

Belediyemiz tarafından Beylikova İlçemize Yalınlı Doğrul termal havuzları ve mesire Alanı kuruluyor.

25 Temmuz 2024 Perşembe 11:14
Beylikova'da termal atak

 

Belediyemiz tarafından Beylikova İlçemize Yalınlı Doğrul termal havuzları ve mesire Alanı kuruluyor.

Beylikova Beleye Başkanı Av. Hakan Karabacak konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada; “Beylikova ilçemiz Yalınlı köyü sınırları içinde ve Süleymaniye Köyü yakınlarında Tarihi Doğrul Hamamı bulunmaktadır. Sosyal projemizi hayata geçiriyoruz.

Belediyemiz tarafından alana termal havuzlar ve mesire alanları yapım işi hızlı bir şekilde başlamıştır. Kadınlara ve erkeklere ayrı ayrı olmak üzere iki adet havuz, giyinme kabinleri, duşlar yapılacaktır.

Ayrıca 5 dekarlık mesire Alanı oluşturulacak, kamelyalar ve barbeküler yapılarak mangal ve piknik etkinlikleri sağlanacaktır. Çocuk oyun parkı kurulacaktır. Bunun dışında otopark Alanı oluşturulacaktır. Gündüz belediye personelleri, gece ise bekçi görevlendirilecektir. Sosyal belediyecilik anlayışıyla Küçük miktarda giriş ücreti alınacaktır.

Yalınlı Doğrul hamamında doğal kaya içinden 34 derece sıcaklıkta şifalı su çıkmaktadır. Tarih boyunca doğal hamam olarak kullanılmıştır. Hamamın suyunun birçok deri hastalığını iyileştirdiği bilinmektedir. Şifa arayan hastalar ilçemizi ziyaret etmektedir. Kaynak alanı ve etrafı belediyemizin tapulu mülküdür.

Doğal hamam yıllarca bakımsız kalınca Hayırsever vatandaşımız sayın Tamer Aral’ın talebi ile önceki dönem Belediye Başkanımız sayın Özkan Alp’in girişimiyle havuzların temeli ve alt yapı çalışmaları yapılmıştır. Üst yapı çalışmaları tarafımızca başlatılmıştır. En kısa sürede halkımızın kullanımına açılacaktır. Önceki dönem Belediye Başkanımız Özkan Alp’e ve hayırsever hemşehrimiz Tamer Aral’a emeklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.