www.gazetenews.com

Epsilon işçileri sendika hakkı için eylemde

GÜNDEM

Epsilon’da örgütlenen Nakliyat İş Sendikası üyesi iki işçinin işten çıkarılmasının ardından fabrika çalışanları eylem yaptı.

Bozlu Holding’in işletmesi Eskişehir’de bulunan Epsilon’da örgütlenen Nakliyat İş Sendikası üyesi iki işçinin işten çıkarılmasının ardından fabrika çalışanları eylem yaptı. Fabrikada çalışanların yüzde 50’sinin sendikalı olduğunu ifade eden işçiler, çalışma arkadaşların işe geri alınmasını ve işveren ile müzakere sürecinin yeniden başlamasını istiyor.

Sürece ilişkin bilgi veren Nakliyat İş Eskişehir Şube Başkanı Ali Özçelik, sendikal örgütlenmeden haberdar olan işveren vekilleri ve yöneticilerinin üyelerine sendika üyeliğinden ayrılmaları ile ilgili baskı ve tehditler yaptığını, bazı üyelerden e-devlet şifreleri T.C. kimlik numaraları zorla alınarak sendikadan istifa etmeye zorlandıklarını aktardı. 2 üyelerinin ise tazminatsız bir şekilde keyfi sebeplerle işten atıldığını anlatan Başkan Özçelik, “Sendika üyeliği Anayasal Haktır Anayasanın 51. Maddesi ile güvence altına alınmıştır. Ayrıca sendikaya üye olmayı engellemenin ya da baskıyla istifa ettirmenin TCK 118. Maddesine göre 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.